Endelig handling!

Bilplan.net støtter ekspedisjonen vår...

Teorisekvensene er i gang

I skrivende stund så er den obligatoriske teoriundervisningen i gang for friluftsgruppa sine elever. Disse teorisekvensene inneholder stort sett de fleste fag som elevene skal ha i skolen, på en eller annen måte og i større eller mindre grad.

Løpet av seks hektiske uker skal elevene ha undervisningssekvenser i Bekledning, Turutstyr, Pakning, Førstehjelp, Snøskred, samt Mat & helse. Dette avsluttes med påfølgende digitale teoritester som elevene må bestå for å kunne delta på årets ekspedisjon, Expedition Børgefjell 2009.

Nytt av året er at vi har fått ny foreleser i Førstehjelp, nemlig Tore Bjørkelund (Instruktør Førstehjelp/ Ambulansetjenesten Røde kors).

Logistikk og detaljer på plass

Etter nitidig planlegging, mange billettbestillinger, telefonsamtaler, innhenting av anbud, så ser det nå ut til at "brikkene våre" er på plass. Dette har vært et gledelig arbeid. Over alt hvor vi ringer, så møter vi positiv respons. Et godt eksempel på dette er kontakten vår med Bilplan.net. De har konkurert ut "alt og alle" hva pris på leiebil og service angår. De snekret en fantastisk tilbudspakke til oss, hvor de bare sier;

"Sitat Bilplan.net: "...Som du ser ut ifra prisen så er dette ikke noe ”butikk” for oss, men vi ønsker å bidra til deres ekspedisjon på en positiv måte...   - Hva kan man si? Dette kalles hvertfall flott holdning og superservice!!!!

Det er mye utstyr som skal med på ekspedisjonene våre...

Programmet

Programmet for "Expedition Børgefjell 2009" er også ferdig spikret nå. Vi håper dette blir en uke tettpakket med gode og spennende opplevelser. Elevene vil måtte "face" mange utfordringer og oppgaver. Noen noe mer ekstrem enn andre. Det som er helt sikkert, er at de vil sitte igjen med mange minner etterpå. Minner for livet...

Av aktiviteter så kan det nevnes lange skiturer, iglo/snøhuleovernatting, Hundetrening/snørekjøring etter hund, Isfiske, Matlaging i naturen, Eget snøskredprosjekt med flere øvelser, Foreta spadeprøver, Survival Expedition, Førstehjelp og Skileik.

Fra  ved Haugastøl 2007...

Transport - Laaaaaangt unna og mye vei...

Det er ikke et steinkast vi snakker om når Friluftsgruppa legger ut på tur. Vi snakker ca. 85 mil en vei.

Et lite stykke Norge?  Her skal  "Expedition Børgefjell 2009" finne sted... (Googlekart)

Det er langt fra Eidsvoll kommune i Akershus til Røyrvik kommune i Nord Trøndelag. Det er ca. 170 mil(!) med vei  som to av lærerne skal tilbakelegge; Langs Rv3 gjennom Østerdalen, ut på E6 i Sør Trøndelag og videre nordover og inn i Nord Trøndelag fylke. Her går ferden nesten gjennom hele fylket, før vi svinger av og inn på fylkesveien retning Børgefjell. Dersom en trekker en strek fra Røyrvik og ut mot kysten, så er man omtrent i Bindal i Nordland fylke(!). Med andre ord laaangt nord.

Bjørn tar med seg elevene på toget. Her skal de sitte i ca 12 timer(!).

En lang bit, men med litt "trøndermusikk" i bilen, satser vi på at turen går greit. En "voksen varebil" skal fylles med bekledning, mat, hunder, pulk + fellesutstyr - Er nødt til å bli suksess...!

Mats

<Hjem>

 

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom...