"Expedition Børgefjell 2009" begynner å ta form

Mal for Snøhuler...?

Planlegging, avtaler og program skal spikres

I Skrivende stund så jobbes det med å spikre programmet for vinterens store ekspedisjon til Røyrvik kommune i Nord Trøndelag fylke.

Dette arbeidet er godt i gang, og noen avtaler er allerede inngått med aktuelle partenere for denne ekspedisjonen. Innholdet i planleggingen går i korte trekk på:

  • Teoriundervisning: Forberede forelesninger, hente inn noen eksterne forelesere
  • Transport: Tidsplanlegging, gjøre avtaler med grunneiere, bestille billetter og skaffe leiebil.
  • Utstyr: Skaffe oversikt over hva vi har, evt. trenger av nødvendig utstyr, kjøpe inn/låne/leie
  • Økonomi: Sette opp budsjett for ekspedisjonen
  • Program for ekspedisjonen: Dagene skal fylles med gjøremål, oppdrag, aktiviteter og farstfylt moro.
  • Sikkerhet: Utarbeide et sikkerhetsprogram for ekspedisjonen.

Som det nok kommer frem her, så er det mye som skal på plass i de kommende ukene/månedene. I tillegg til dette, så begynner også de teoretiske forberedelsene i november. Her vil temaene og teoriundervisningen rettes mot denne ekspedisjonen. Etter vinterens teorisekvenser med avsluttende og avgjørende tester, så vet vi hvor mange elever vi får med oss.

Her blir Basecampen vår under "Expedition Børgefjell 2009" (foto: Geir Frode Kvilaas)

 

Programinnhold for "Expedition Børgefjell 2009" i stikkordsform

Ikke alt innhold er klart enda, men innholdet vil blant annet inneholde oppdrag for grunneiere (vedhogst og etablering av camp i et turområde), friluftsaktiviteter som fisking, overnatting 4-5 døgn i snøhule og iglo, etablering av basecamp, matlaging i naturen, førstehjelpsøvelser, foreta snøprøver/vurdering av snøkvalitet med tanke på snøskred og til slutt hundehold.

Transport - en utfordring...

Det er langt fra Eidsvoll kommune i Akershus til Røyrvik kommune i Nord Trøndelag. Det er ca. 170 mil(!) med vei  som to av lærerne skal tilbakelegge; Langs Rv3 gjennom Østerdalen, ut på E6 i Sør Trøndelag og videre nordover og inn i Nord Trøndelag fylke. Her går ferden nesten gjennom hele fylket, før vi svinger av og inn på fylkesveien retning Børgefjell. Dersom en trekker en strek fra Røyrvik og ut mot kysten, så er man omtrent i Bindal i Nordland fylke(!). Med andre ord laaangt nord.

En lang bit, men med litt "trøndermusikk" i bilen, satser vi på at turen går greit. En "voksen varebil" skal fylles med bekledning, mat, hunder, pulk + fellesutstyr.

I tillegg skal elevene, samt en ekstra lærer, transporteres i tog fra Eidsvoll stasjon til Namsskogan stasjon med togbytte i Trondheim. Her setter de seg på toget og Nordlandsbanen i retning "Winter Wonderland" i Nord Trøndelag.

Løvens hule...

Mats

 

 

<Hjem>

 

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom...