Expedition Winter Camp 2010 - Suksess igjen!!!

Uke 6 - Expedition Winter Camp Koppang 2010

På vei fra hytta - Et eventyr er slutt...

Allerede i uke 6 reiste første gruppe fra elevavdelingen Da Boyz In Da Hood ut på vinterens store høydepunkt, nemlig Expedition Winter Camp 2010. Som tidligere skrevet, så splittet vi opp elevgruppa, der første gruppe reiste til "ulveriket" Koppang, mens den andre gruppa satte seg på toget til høyfjellet mellom Oslo og Bergen, nærmere bestemt Haugastøl uka etter.

Elgesporing, hundespannkjøring, badstu m/snøbad, mat og atter mat...

 

Et hundeliv...

På forhånd hadde vi inngått avtale med "Spydspissen villmarksopplevelser" om at elevene skulle få prøve hundespannkjøring med energiske Alaskan huskies. Dette var opplevelser som ble høyt verdsatt hos elevene våre. Gutta (oss inkludert) var et eneste stort glis. Fart, moro og spenning er den korte beskrivelsen av hvordan dette var. På kvelden tok vi del i elgesporing, der skogens konge trakk ned til fòringsplassen i et skogholt. Tilbake på hytta ble det servert mat for sultne mager, før kvelden ble rundet av med badstu og påfølgende snøbad. Friskt! Les mer fra våre opplevelser her.

Se vårt billedgalleri fra turen her

Uke 7 - Expedition Winter Camp Haugastøl 2010

Haugastøl - ikke vanskelig å forstå hvorfor vi alltid vender tilbake....

Dette var en helt annen type tur. Med sine 1200 meter over havet, stadige værforandringer og ugjestmilde fjellvidder, så lå det til rette for ekte villmarksopplevelser. Planen var tre døgn i iglo eller snøhule, men på grunn av for lite snø(!) oppe i fjellheimen ble det telting. Og som om ikke det var nok, så ble det to døgn og ikke tre. På grunn av oppkast og diarè i gruppa måtte vi avslutte et døgn tidligere enn planlagt. Som lærere for denne gjengen, så er det noen ting som vi synes bør trekkes frem. Det første er hvordan elevene alltid var i forkant av det som skulle skje. Alltid forberedt, aldri behov for å mase på at ting skulle skje, guttene gjorde ALLTID de rette tingene, og det til rett tid. Det andre er at vi ikke har hørt en eneste av de klage på noe som helst. Stolt og standahaftig rett og slett. Det er klart vi er stolte av gutta våre... Selv om det bare ble to døgn inne i fjellet, så ble det to fantastisk fine døgn. Gutta strålte og var storfornøyde, så da sier vi oss fornøyde også. Les mer fra våre opplevelser her.

Vinter og mye vær

Som så mange andre fjellområder, så kjennetegnes Haugastøl som et område med "mye vær" til tider. Så også denne gang. Området Haugastøl er der det stabile østværet møter vestværet fra kysten. Været varierte mye de to dagene der oppe. Men den dagen vi returnerte, så varierte været mellom vindstille og skyfri himmel til kuling og MYE løssnø som forflyttet seg gjennom lufta. Herlig å kjenne...! Noe sier meg at vi vender tilbake ved en senere anledning.

Se vårt billedgalleri fra turen her

Friluftshilsen

Arnfinn, Guro & Mats

 

Friluftsgruppa v/Mats

Eldre nyheter

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom... 

 

<Hjem>