Aktiv vinter og vår

Mars 2010 - Trond Strømdahl gjestet oss i Friluftsgruppa

Et av årets høydepunkt er samarbeidet vi har etablert med forfatter og villmarking Trond Strømdahl. På grunn av sykdom så ble besøket av Strømdahl utsatt til slutten av mars måned. Men til gjengjeld så ble det friluftsopplevelser på løpende bånd denne dagen.

Et aldri så lite sjokk kom tidlig denne dagen. Mine kollegaer i Friluftsgruppa hadde organisert en liten overraskelse for undertegnede. Inn til skolen hadde de smuglet den andre halvdelen min, nemlig min tvillingbror Frode. Moro! Han var her i forbindelse med at han selv er i startgropa for å etablere en friluftsgruppe i sin hjemkommune Skjervøy.

For livets glade gutter går solen aldri ned...

Trond ankom i 10-tida på morgenen der han møtte ledelsen på skolen sammen med Friluftsgruppa. Etter en kort lunsj, så var det teoriundervisning i regi av Strømdahl. En alltid like hyggelig gest av Trond, det er når han ALLTID håndhilser på hver enkelt elev i elevgruppa Da Boyz In Da Hood når han ankommer. Dette sier alt om denne villmarkingen...!

Da klokka ble 13 bar det til skogs med hele gjengen. Her fikk elevene ulike utfordringer i regi av oss og Strømdahl. Dette løste de med glans. Elevene stod for maten. Her ble det servert "Arnfinns laksegryte". Smakfullt!

 

                    Høvdingene...                                                                    Strømdahl trollbandt elevene våre

 

                Mitt stille vann...                                                                    Laksegryte à là Arnfinn...

På kvelden var det duket for et ekte Trond Strømdahl-foredrag som var åpent for alle interesserte. På sin svært gode fortellermåte, sitt jordnære og varme vesen, så ble dette en perfekt avrunding for oss i Friluftsgruppa, men også meget bra underholdning for de som hadde møtt frem.

April 2010 - Ekskursjoner og bursdag for "pensjonisten"

13. april - Ekskursjon Rakkertjern

Denne måneden var det to ekskursjoner med overnatting som stod på planen. Den første gikk av stabelen 13.april i Hurdal kommune, nærmere bestemt v/ det idylliske Rakkertjern. Bålkos, leirliv og begynnende vårtsemning; med andre ord flotte rammer for denne ekskursjonen.

 

 

27. april - Ekskursjon Orrhaneleik

Denne gangen var det orrhaneleik som stod på programmet. En årlig tradisjon for elevgruppene våre. Og fuglene glimret ikke med sitt fravær. I 2-tida på natta kom de ned fra tretoppene og holdt det gående til vi dro i 9-tida på morgenen. Mye fugler, mye hormoner og mye slåssing. Morsomt skue...

 

 Ikke noe å utsette på forberedelsene...

Mon tro om disse gutta så noen fugler...?

 

"Pensjonisten" vår - Arnfinn 49 år

Som en villmarking hør og bør, så velger vi det primitive og enkle når vi feirer hverandre. I praksis vil det si at en bytur aldri var oppe til vurdering. I stedet tok vi som kollegaer en annen variant. Forberedte mat, dessert og kaffe - alt over bålet. Igjen imponerte sjefskokka vår, Guro, med sine kokkekunstner...

   

                                                           Arnfinn på post - klar for oppvartning                        Sjefskokka in progress

  

Leirbålet - Der de gode samtalene finner sted...           

Friluftsgruppa v/Mats

Eldre nyheter

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom... 

 

<Hjem>