Expedition Summer Camp 2010

Vel gjennomført ekspedisjon for elevgruppa vår

Expedition Summer Camp 2010 er nå historie. Tre dager til ende har elevgruppa vår, "Da Boyz In Da Hood" gjennomført det vi liker å kalle vårens vakreste eventyr, nemlig vandringen fra Nord-Feiring og Almelia og ned til Råholt ungdomsskole, vel 4 mil med tung oppakning på ryggen. Det er ikke til å legge skjul på; det er en tøff tur, både fysisk og mentalt. Sier vi at vi ikke hørte en eneste klage, så lyger vi... Vonde føtter, tørst, øm, støl, gnagsår både her og der, vonde skuldre og generelt  "vondt i vondten"... Men likevel så er gutta langt nede i kjelleren og henter ut det som er igjen av krefter og vilje til å gjennomføre. Imponerende innsats.

Sekken større enn elevene..?

Vel fremme ved ungdomsskolen - sliten, men lykkelige

Mange gode minner.

På denne ekspedisjonen blir elevene testet både fysisk og psykisk. De kjenner på fysisk smerte, men også alt det gode friluftslivet har å by på. Det er rart med det, men det negative forsvinner stort sett med en gang når en krysser mållinja, enten som delmål og leircampen er nådd, eller når en har krysset den endelige mållinja. Livet rundt bålet, kjenne lukta av skog, det gode vennskapet som styrkes, mye god mat, fisking og det sosiale fellesskapet... Sterke og gode minner. Kjekt å ha med seg fra grunnskolen og til den videregående skolen.

 

Slit og nytelse om en annen...

 

                        Stille stund....                                        En av elevene mente Guro fortjente en blomst

When Things Come To An End...

Dessverre så har alt en slutt. Denne turen markerte med 99 % sikkerhet også en annen slutt. En trist slutt... Friluftsgruppas kjære Alaskan husky "Laska" har fått konstatert kreft. 9 år gammel begynte kreftene hennes å ebbe ut. Mitt siste ønske for hunden min var at hun skulle gjennomføre turen sammen med de elevene hun har fulgt dette året. Siden 2006 har hun hatt gleden av å være med på alle turene i regi av Friluftsgruppa. Hun har vært likeverdig medlem av gruppa som alle oss andre. Lojalitet, beroligende effekt på elevene, snill, fysisk og psykisk sterk, og ikke minst det komplette matvrak er det som beskriver henne best.

 

 Takk for innsatsen kjære Laska...Du vil alltid være med meg.

Hun mestret turen bra, men var nok mer sliten enn hun tidlgere har vært. I temperaturer mellom 18 - 25 varmegrader, så ble tempoet hennes deretter, men som sagt, hun kom i mål...Dersom det skulle bli for vondt for henne, så hadde vi backup-løsninger klar som kunne hente hunden ned fra marka. For meg ble det helt feil å ikke ta henne med på slike turer som dette, der hun bærer kløv og fikk være sammen med elevene. Hun elsket dette livet. I uke 23 skal hun få hvile...

 

 

Friluftsgruppa v/Mats

Eldre nyheter

                               www.friluftsgruppa.com                     

               Med naturen som klasserom... 

 

<Hjem>