Om friluftsgruppa   Hvem er vi   Kontakt oss   Bildegalleri   Turistforeningen   Satsningsområder

 

   

  

     

 Da Boyz In Da Hood

 Forsiden

 

 Nyheter                     

 Lenker

 Hundene våre

 Aktiviteter
 Ekskursjoner

 Foredrag                   

 Blogg

 I media

 Fagstoff

 

 

Vinterforberedelser i gang!

 

Vinterforberedelsene er i gang - Fra Rakkertjern i Hurdal kommune.

 

Vinterturer på rekke og rad

Nytt av året er det satses mer enn noen gang på å tilby elevene flere turer ut, mer praktisk arbeid og flere aktiviteter ute. Dette er i tråd med våre satsingsområder, der vi ønsker å bruke naturen som klasserom.

 

Vi har allerede hatt tre overnattinger siden vi startet opp i høst. De to første overnattingene var "Bli-kjent-turer". Disse gikk til Tynsåktoppen i Eidsvoll. To flotte dager med fantastisk vær og utsikt. Ungdommene var i perlehumør.

Herlig kald høstkveld for DBIDH 9. Tynsåktoppen, Eidsvoll

 

En slags båldans - fremført av en av våre elever. Tynsåktoppen, Eidsvoll

 

Nå i november hadde Da Boyz In Da Hood 10 sin første "kjenning" med vinteren. Med 10 kuldegrader, snø på bakken og is på vannet, så var det et virkelig Winter Wonderland som ventet oss oppe ved Rakkertjern i Hurdal kommune. En herlig stemning rundt leirbålet ble avløst av at gutta etter hvert krabbet ned i posene sine sent på kvelden. Det å kunne iakta stjernehimmelen fra soveposene sine ga en ekstra dimensjon på det hele.

Denne turen var først og fremst en test på hvordan elevene taklet kulde. Derfor godt å se at dette gikk over all forventning for de som deltok.

Gutta i  DBIDH 10 gjør klar for natta. Rakkertjern, Hurdal kommune

 

Kald vinterkunst. Rakkertjern, Hurdal kommune

 

Expedition Cold Winter comin' up...

Det er tøffe og spennende turer i vente for begge gruppene fra desember 2010 og ut.

Først ut er DBIDH 8/9 som skal testes på alle mulige måter.

Fra 6. - 8.desember skal guttene overnatte under åpen himmel. Dette vil bli en perfekt fysisk og psykisk test. De skal jobbe mye, de får "ubehagelige opplevelser" og laaange gåturer med pakning.

 

I januar er det DBIDH 10 sin generalprøve som står for tur. Dette er siste test før den store vinterekspedisjonen som i februar går til Haukelifjell (Se egen sak senere). Denne generalprøven er en tre dagers tur med to overnattinger langt unna "folk & fe". Her vil det bli lagt opp til mange fysiske prøvelser, førstehjelpsaktiviteter, ulike teamoppgaver, og ikke minst en mental test for elevene. Her vil nok mange finne ut om Expedition Haukelifjell vil bli for tøff.

 

I forkant av den store vinterturen venter 30-40 timer med obligatorisk teori for DBIDH 10. Det hele rundes av med avsluttende teoretiske prøver som elevene må ha minimum 75 % score på for å kunne bestå. Ikke bestått = ingen ekspedisjon!

 

Eldre nyheter

 

 

 

 

Friluftsgruppa v/Mats

 

<Forsiden>

 

 

                                                    Friluftsgruppa.com © 2006 • Privacy Policy • Terms of Use

Friluftsgruppa.com

                                                
                                                  Besøk oss på Facebook